Ennen kuin pääsy yrityksen luottamuksellisiin tietoihin voidaan sallia projektikumppaneille, tulee sopia tietoihin pääsemisestä ja tiedon käyttämisestä osapuolten välillä vastuista, tietosuojaan, ja -turvallisuuteen liittyvistä näkökulmista. Tekoälyn yleistymisen myötä erityisesti koulutettujen tekoälymallien ja niiden tuottamien tulosten omistajuus vaatii sopimuksiin uudenlaisia kohtia ja lakiosaamista.
Tässä blogikirjoituksessa keskitymme koulutettujen tekoälymallien ja analyysitulosten luottamuksellisuushaasteisiin, jotka vaativat erityisesti yhteistyötutkimusprojekteissa, joissa ei ole asiakas-toimittaja-suhdetta, tarkempaa selontekoa.
Esittelemme seuraavaksi periaatteita, jotka on kehitetty ja dokumentoitu muodollisessa tietojenkäyttöoikeussopimuksessa yksittäisen yrityksen ja sen tutkimuskumppanien välillä julkisesti rahoitetussa InnoSale-tutkimushankkeessa.
Blogisarjassa esitellään eri näkökulmia tietojen saatavuudesta tekoälylähtöisessä B2B-myynnissä käyttötapauksista (osa I), sidosryhmistä (osa II), datan jalostamisesta (osa III), tekoälymallien luottamuksellisuudesta (osa IV, tämä blogi) ja liiketoiminnan hyödyistä (osa V), joka päättää blogisarjan. Blogeissa yritykset jakavat kokemuksiaan ja tavoitteitaan tekoälyn hyödyntämiseen liittyen. Blogisarja löytyy osoitteesta https://www.innosale.eu/. Tervetuloa myös webinaariin, joka pidetään 29.5.2024 14:00-15:30 (Suomen aikaa), rekisteröitymislinkki tässä.