Tekoälyn integroiminen B2B-myyntiprosesseihin tavoittelee uusia liiketoimintahyötyjä. Yksi potentiaalinen lähestymistapa on rakentaa tekoälypohjainen suosittelujärjestelmä, joka nopeuttaa myyntiprosessia ja parantaa tarjousten laatua.
Yritykset voivat saavuttaa merkittäviä etuja tekoälyvetoisesta B2B-myynnistä. Näitä ovat esimerkiksi tarkemmat myyntiennusteet, parempi asiakaskäyttäytymisen ymmärtäminen, korkeampi tarjouksien onnistumisprosentti sekä dynaaminen hinnoittelu. Tässä blogissa avaamme konkreettisen esimerkin kautta sitä, kuinka suomalaiset yritykset Molok Oy ja Wapice Oy kehittävät InnoSale-tutkimusprojektin avulla myyntiprosessejaan ja tuotteitaan.
Tämä blogi saattaa päätökseen blogien sarjan, jossa olemme käsitelleet eri näkökulmia tekoälyvetoiseen B2B-myyntiin käyttötapauksista (osa I), sidosryhmistä (osa II), datan jalostamisesta (osa III), tekoälymallien luottamuksellisuudesta (osa IV) ja liiketoiminnan hyödyistä (osa V). Blogeissa yritykset jakavat kokemuksiaan ja tavoitteitaan tekoälyn hyödyntämiseen liittyen. Blogisarja löytyy osoitteesta https://www.innosale.eu/. Tervetuloa myös webinaariin, joka pidetään 29.5.2024 14:00-15:30 (Suomen aikaa), rekisteröitymislinkki tässä.
B2B-myynnin haasteet juontuvat aluekohtaisista asiakastarpeista
Molok on johtava jätteenkeräystuotteiden valmistaja Suomessa ja on laajentanut markkina-aluettaan myös muihin pohjoismaihin ja Eurooppaan. Yritys valmistaa jätesäiliöitä ja niiden lisäosia (kts. kuva 1). Jätteenkeräysliiketoiminnassa erilaisilla säädöksillä on tärkeä rooli asiakkaiden kysynnän muovaamisessa. Nämä säädökset tyypillisesti määrittävät sen, mitä jätelajeja tulee kerätä jätteet tuottavien kotitalouksien koon ja sijainnin perusteella. Säädösten paikallisessa soveltamisessa on eroja. Esimerkiksi jäteastioiden värit vaihtelevat jätelajien mukaisesti sekä paikalliset urakoitsijat käyttävät jätteen keräämiseen erilaisia ajoneuvoja ja keräysvälineitä, mitkä täytyy huomioida tarjousta laadittaessa.